Moderne fasekontrastmikroskop

I situasjoner hvor man trenger å fremheve detaljer i gjennomsiktige eller ufargede objekter anbefales det å ta i bruk et fasekontrastmikroskop for å få kontrast i bilde.

Med et fasekontrastmikroskop trenger ikke de analyserte prøvene å være farget for å kunne vises. Det gjør det mulig å observere også levende celler.

For fasekontrastmikroskopi bruker man dedikerte fasekontrastobjektiver sammen med en fasekondensor. For å oppnå god fasekontrast er det viktig å ha korrekt kombinasjon av objektiv og fasering i kondensor. På objektivet står hvilken fasering i kondensor skal brukes: PhL, Ph1, Ph2, Ph3.

Det finnes forskjellige subtyper fasekontrast: negativ eller positiv. Nikon har en egen type fasekontrast som heter apodisert fasekontrast («apodized phase contrast»). Denne kontrasten har som fordel at den gir minsker halo effekter rundt strukturer som celler eller organoider.

Inter Instrument AS har representert velkjente og kvalitetssikrete verdensomspennende produsent av mikroskop, Nikon. I vårt sortiment finner du et godt dekkende utvalg av fasekontrastmikroskop fra Nikon.

I vår nettbutikk finner du alt du trenger av nødvendig tilbehør for ditt mikroskop.

Service på fasekontrastmikroskop

Selv fasekontrastmikroskop av ypperste kvalitet vil på et eller annet tidspunkt ha behov for service og vedlikehold for å kunne yte optimalt. Vi tilbyr også servicekontrakter og service på våre mikroskoper, enten på stedet eller hos vår serviceavdeling.

Ta kontakt på telefon eller epost for mer informasjon vedrørende fasekontrastmikroskop.