Viktigheten med jevnt vedlikehold

Mikroskop som er i daglig bruk er spesielt utsatt for ansamling av smuss, støv og olje fra hender. Over en lengre periode kan dette føre til redusert klarhet og skarphet i bildet. Samtidig øker farene for skader og riper, i tillegg til at behovet for mer omfattende vedlikeholdsarbeid blir større.

Som med presisjonsinstrumenter generelt, vil også mikroskop som er godt ivaretatt vare lenger og gi bedre resultater. Det er derfor viktig at grunnleggende vedlikeholdsråd, som jevnlig rens av støv og trygg oppbevaring, følges.

pexels-chokniti-khongchum-2280547

Overlat service til en tekniker

Et mikroskop er et sårbart og kostbart instrument. Over tid vil det samle seg skitt, smuss og støv i områder det kan være vanskelig å komme til. I slike tilfeller vil vedlikeholdsarbeidet innebære en større overhaling med adskillelse av mikroskopets komponenter.

Selv om retningslinjer for stell og oppbevaring følges til punkt og prikke, vil det før eller siden bli nødvendig med mer omfattende vedlikeholdsarbeid for å ivareta bildekvalitet og forhindre skader på knotter, kontroller, ramme og linse. Mikroskoplinser i glass er skjøre komponenter som det er fort gjort å ripe opp under rengjøring. Derfor kan det være en fordel å overlate servicearbeid med mer omfattende rens og vedlikehold av mikroskop og optiske overflater til sertifisert tekniker.

Sertifisert service på stedet

Inter Instrument har kompetansen og kvalifikasjonene som kreves for overhaling og grundig vedlikeholdsarbeid av mikroskop. Med sertifiserte og serviceinnstilte medarbeidere på laget, tilbyr vi service av mikroskop fra alle merker – enten på stedet eller i vår serviceavdeling på Høvik.

Kontakt oss på denne siden eller fyll ut skjema nedenfor for for et uforpliktende tilbud på service på mikroskop.

Fjernstyring

Vi kan tilby bistand via fjernstyring av din maskin om du er tilkoblet internett. Ta først kontakt med oss for å booke en tid for fjernsupport!


Til dette benytter vi TeamViewer som du enkelt kan starte ved å benytte linken under. Når programmet er lastet ned og åpnet kan du oppgi din ID og passord.

Bestill service her